12 maart: Training “beter contact bij dementie”

Dementie is een ernstige ziekte die snel toeneemt onder de bevolking met name omdat we steeds ouder worden. De kans dat we in onze directe omgeving te maken gaan krijgen met iemand met dementie is erg groot. Veel mensen krijgen ook als mantelzorger of partner met de ziekte te maken. Omgaan met een naaste die lijdt aan dementie is niet altijd makkelijk.Je moet keer op keer afscheid nemen van een stukje van je geliefde. Hij of zij verandert en het gedrag van iemand met dementie is vaak moeilijk te begrijpen.  Als je echter meer kennis hebt van wat er in de hersenen van mensen met dementie gebeurt, kan dat voor enorme verbetering in de omgang met hen zorgen. Dat verbetert de kwaliteit van de relatie en het leven van de persoon met dementie.

Op maandagmiddag 12 maart verzorgt Jacqueline Vergeer een training “beter contact met mensen met dementie” in het dorpscentrum te Oegstgeest. Jacqueline geeft veel trainingen in de zorg aan professionals, vrijwilligers en mantelzorgers m.b.t. dit thema.

In de training wordt op praktische, speelse en begrijpelijke wijze aandacht besteed aan het dementieproces. Wat gebeurt er in de hersenen, welke gevolgen heeft dat voor iemand en wat heeft iemand nodig om zo optimaal te kunnen blijven functioneren? Effectieve en leuke oefeningen laten je ervaren wat het is om dementie te hebben en eenvoudige technieken geven je handvatten om de omgang met mensen met dementie te verbeteren in je eigen (werk- of prive) situatie. Praktisch en direct toepasbaar vanaf het moment dat je de training verlaat.

De training is geschikt voor mantelzorgers, professionals en vrijwilligers.

 

 

Maandagmiddag 12 maart 2018 van 13.30 tot 16.30 uur

Kosten: € 35,-. | Bij aanmelding van meerdere personen tegelijk geldt een korting van  € 5,00 p.p.

 

Voor meer informatie of inschrijving voor de training kun je mailen naar vergeerjacqueline@gmail.com.