16 maart: Radius filmmiddag

De laatste vrijdag van de maand : Filmmiddag!! Als dit al 15 jaar wordt volgehouden valt het raar  als het wordt veranderd in komende Maart en April. Reden: de zaal in het Dorpscentrum is 3 vrijdagen dicht en dus gaan we schipperen. We hopen dat onze trouwe bezoekers  dit lezen en niet te vergeefs komen. De data zijn nu : 16 maart  en 20 april’.

Onze maart film is een juweeltje met twee bekende Catharine’s. Claire (Catherine Frot) is de eerlijkheid zelve en als vroedvrouw heeft ze haar hele leven gewijd aan anderen. Haar rustige leventje komt echter in een stroomversnelling wanneer Béatrice (Catherine Deneuve), de voormalige maîtresse van haar overleden vader, plotseling weer voor de deur staat. In alles is Béatrice een tegenpool van Claire; ze is luid, kleurrijk en egocentrisch. Claire vraagt zich af waarom Beatrice, na jaren van afwezigheid, juist haar om hulp en aandacht vraagt.

Als baby’tje werd het leven van regisseur Martin Provost gered door een vroedvrouw. Als ode aan haar, maakte hij deze film.

In Trouw:  ‘Dit is zo’n film waar Fransen goed in zijn: een drama dat zich op de vierkante centimeter ontvouwt.’

Plaats: Dorpscentrum | Tijd:  14.30 u  ( zaal open 14.00 u) | Kosten: € 5-

De titel kunt U opvragen bij Radius  tel:  7074200