Gesprek aan tafel is een initiatief vanuit het Dorpscentrum. Doel is om met max. 10 man/vrouw  een thema op te pakken dat leeft onder de aanwezigen. Onder begeleiding van Gerrie Kooijman, die veel ervaring heeft in gesprekken op het gebied van zingeving- en levensvragen.  

Je wordt niet gedwongen tot deelname aan het gesprek, er gewoon zijn is al goed. Van hieruit kan je overigens ook weer nieuwe contacten opdoen. Het nieuwe verbouwde Dorpscentrum is vormgegeven als een open ruimte met een laagdrempelige inloop. Gastvrouwen en gastheren zijn aanwezig om mensen op te vangen.    

Inmiddels is er al een aantal bijeenkomsten geweest waarbij diverse thema’s aan de orde kwamen.

Woensdag 20 maart is voor de vierde keer “Gesprek aan tafel” geweest in het Dorpscentrum. De centrale vraag was : Fouten maken, is dat zo erg?

Dagelijks maken we fouten. Wat is er zo erg aan om een fout te maken én toe te geven? Wat is fout? Dat het anders gaat dan verwacht? Angst voor fouten en falen zit diep geworteld in ons menselijk brein. Wie iets fout doet wordt er op aangesproken en wie iets goed doet wordt beloond!

Fouten maken roept tal van negatieve gevoelens op gebaseerd op onze emotie angst zoals onzekerheid, ontevredenheid en mislukking.  Vreemd eigenlijk, je leert toch het meest van je fouten. Erkennen dat je het anders had willen doen, brengt je verder. Het betekent dat je je verder ontwikkelt.

Hierover is een geanimeerd gesprek met elkaar gevoerd waarbij soms verrassende ontdekkingen zijn gedaan.

De volgende “Gesprek aan tafel” is op 17 april van 10 –  ca. 12 uur.

Komt u ook eens langs? Schuif gewoon aan en kijk of het wat voor u is.

Gerrie Kooiman en Ali Hellinga.