20 april: Radius filmmiddag

Hoe dikwijls maken we niet een grapje als we iets vergeten, iets doms doen : ”Jee, ik word dement, geloof ik.” Na het zien van onze film van vandaag zullen we  dit niet meer zo lichtvaardig doen.  Het is de verfilming van de geleidelijke desintegratie door vroegtijdige dementie. Alice, 50 jaar, gelukkig getrouwd, met drie volwassen kinderen en een mooie wetenschappelijke carrière, zal langzaam verdwijnen. De vraag is: hoe lang is ze Alice nog?

De kijker ervaart door slimme montage en tijdsprongetjes haar gevoel van verwarring . De film is wat hij is, een mooi en sober portret van iemand die geconfronteerd wordt met een ziekte, die als een sluipmoordenaar,  haar hele  leven gaat ontwrichten, en dat wordt zeer ontroerend gespeeld door een perfecte Julianne Moore en een goed ondersteunende cast (Moore kreeg terecht een Oscar).

Het  is natuurlijk geen film waar je vrolijk van zal worden, maar toch kunnen wij  hem warm aanbevelen, alleen al om te zien wat een ziekte als Alzheimer met een mens, en zijn omgeving, kan teweeg brengen. Als je het niet zelf in eigen kring meemaakt(e), weet je op geen stukken na wat  dementie is.

 

Vrijdag 20 april 2018

Plaats: Dorpscentrum
Tijd: 14.30 u ( zaal eerder open)
Kosten: € 5-

Voor de titel kunt U bellen met Radius. Tel nr.7074260.