Ze vertelt dolgraag zelfverzonnen verhalen. Wordt ze op dansavonden door geen enkele leuke jongen gevraagd, dan danst ze doodgemoedereerd met een meisje. Of in haar eentje, zelfs als de muziek al is afgelopen. Zie daar de jonge Astrid Lindgren, in het Deens-Zweedse kostuumdrama Becoming Astrid (Jonge Astrid) De film begint halverwege de jaren twintig, in het dorp waar Astrid een zorgeloze jeugd beleeft. Ze heeft dan al de fantasie en eigenzinnigheid die haar later op het spoor van Pippi Langkous ea.zullen brengen.

Als wereldberoemde jeugdboekenschrijver zien we Astrid in het begin en later, postzakken vol fanmail doorspitten, terwijl de stemmen van haar jonge brievenschrijvers klinken: ”hoezo begrijpt ze precies wat een kind bezielt, terwijl ze zelf die tijd allang achter zich heeft gelaten? Hoe kan ze zo eerlijk over de dood schrijven zonder dat je er droevig van wordt?”       

Zulke vragen vormen de losse inleidingen op haar jonge jaren. Jonge Astrid toont hoe Astrid een baantje krijgt bij een lokale krant, verliefd wordt op haar getrouwde, veel oudere hoofdredacteur Blomberg  van hem zwanger raakt en alsmaar moet strijden voor een gelukkig, zelfstandig leven. Regisseur Fischer Christensen had geen betere hoofdrolspeler kunnen vinden dan twintiger Alba August: zij overtuigt niet alleen als pruttelende puber met paardenvlechtjes, maar ook als jonge ongehuwde moeder, die ondanks alles trouw probeert te blijven aan zichzelf. Hartverscheurend is de scène waarin Astrid haar onwettige zoontje noodgedwongen achterlaat bij een Deense pleegmoeder (prachtrol van Trine Dyrholm).

 Tijd: 14.30 u ( zaal eerder open)
Kosten: € 5-

Titel kan worden opgevraagd bij: Radius: 7074200 of Dorpscentrum: 8876656