8 april: Wervelend Podium Dorpscentrum – Muziek-event én start crowdfunding voor verbouwing

Het Dorpscentrum gaat op zondag 8 april bruisen. Dan is er weer een editie van Het Podium DcO. Deze keer in twee zalen. In de Grote Zaal treden de enthousiaste koren Capella pro Cantibus en het popkoor Variavocaal op. Gelijktijdig speelt het Bolling kwartet in de Bomenzaal. Tevens wordt er geëxposeerd door een bekende Oegstgeester kunstenaar. In een derde zaal worden de verbouwingsplannen voor het Dorpscentrum gepresenteerd. De eerste fase van die verbouwing komt deze zomer in uitvoering. De kosten zijn nog niet gedekt. Daarom is deze middag ook de aftrap voor crowdfunding in het dorp. Dit mag u niet missen. Het Podium DcO start met een inloop vanaf 14.30 uur en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.

Genieten van muziek en kunst…

Rob Boxhoorn en Ali Hellinga vertellen enthousiast, dat dit de tweede editie is van Het Podium Dorpscentrum. Het programma ziet er aantrekkelijk uit. In de Grote zaal zullen 2 koren acte de présence geven. Om ongeveer drie uur Capella pro Cantibus. Capella is een vocaal ensemble uit Oegstgeest. Het niveau is heel hoog. Het koor staat onder de bezielende leiding van Rens Tienstra.

Ca. 16.00 uur begint Variavocaal, een popkoor uit Leiden bestaande uit 60 leden. Zij zingen Nederlandstalige en Engelstalige nummers, zoals b.v. nummers van Queen, de Beatles en Doe Maar. Ze zingen de sterren van de hemel. Het koor wordt begeleid door Willem Overduin.

In de Bomenzaal treedt simultaan het Bolling Kwartet op bestaande uit piano, dwarsfluit, contrabas en drums. Het kwartet zal o.a. een suite spelen van Claude Bolling. De muziek die zij ten gehore brengen kan je het beste karakteriseren als elegant, swingend, Barok en Blue! Een synthese van klassiek en jazz, het beste van twee werelden. Tijdens het benefietconcert in het DcO hebben zij ook opgetreden; dat was een geweldig succes! Op diverse plekken in het DcO zal het werk van een Oegstgeester kunstenaar te zien zijn.

…en start crowdfunding voor verbouwing Dorpscentrum.

Tegelijk is dit event de start van een crowdfundingsactie voor het Dorpscentrum. Het DcO bestaat nu ruim drie jaar. En…het loopt goed! Dankzij de vele vrijwilligers. Daarom is nu de weg vrij om te gaan investeren in de toekomst. Een grondige vernieuwing is hard nodig. Het gebouw gaat omgetoverd worden naar een eigentijds ontmoetingsplek. Waar iedereen welkom is.

In de Kleine zaal worden de verbouwingsplannen gepresenteerd. Voor iedereen. En vrijwilligers van het Dorpscentrum zullen vertellen over de acties die op stapel staan. bijvoorbeeld een veiling en een bollen/logo-actie waarin namen van gevers gegraveerd kunnen worden. Want er is veel geld nodig. De eerste fase betreft de verbouwing van de centrale hal en (deels) de Grote zaal. Die fase kost ongeveer drie ton. Dat kan het Dorpscentrum nooit alleen opbrengen. Er zijn Fondsen geworven en de gemeente doet mee. En nu is het dorp aan zet. Rob en Ali weten zeker, dat er bereidheid is om bij te dragen. Want “Het Dorpscentrum is van en voor ons allemaal.”

Iedereen is welkom op zondagmiddag 8 april vanaf 14.30 uur.

Rob Boxhoorn en Ali Hellinga bereiden Podium DcO voor. Kunst en muziek. En de start van crowdfunding in het dorp.