Activiteiten

De Troubadours

De Troubadours

Over de Activiteit:

‘De Troubadours’ is een klassiek zangkoor onder leiding van dirigent en pianist Erik van Balen. Het koor bestaat inmiddels al 45 jaar!

Denk je dat je niet (goed) kan zingen? Probeer het dan eens hier, want bij deze dirigent leer je al zingend heel veel, ook zonder noten te kunnen lezen! Op speelse wijze doet hij aan stemvorming, niet alleen met uitleg, maar ook door je (met wat simpele trucjes) te laten ervaren hoe je stem werkt, en hoe je het (nog) beter kan doen. Met zijn nimmer aflatende inzet en enthousiasme brengt hij je veel zangplezier bij.

Het repertoire is zeer divers en uit alle tijden: complete opera’s, liederen uit opera, operette en musical, Spaanse zarzuela’s, Franse chansons, een requiem, de Carmina Burana.

Elk jaar start er een nieuw project wat met een concert wordt afgesloten (tot nu toe altijd met groot succes). Het (amateur)koor wordt op elk concert begeleid door professionele solisten en musici, en uiteraard de dirigent zelf.

De kern van het koor bestaat uit ongeveer 50 leden, verdeeld over bassen, tenoren, alten en sopranen. Het koor is meer dan alleen een verzameling zangers, het is ook een gezellige vereniging, een plek waar je je thuis kan gaan voelen. De leden komen niet alleen uit Oegstgeest, maar ook uit de wijde omtrek. De gunstige ligging van het Dorpscentrum (ruime gratis parkeergelegenheid!) draagt daar zeker toe bij. Het koor repeteert al jaren naar volle tevredenheid in de Grote Zaal van het Dorpscentrum (met uitstekende akoestiek!).

Het koor repeteert op maandagavond (uitgezonderd schoolvakanties) van 20.15 tot 22.30.

Kom gerust eens vrijblijvend langs om te kijken of het wat voor je is, het is mogelijk om je alleen voor de duur van een project in te schrijven. 

Uitvoering in de Regenboogkerk.

Meer informatie op de website van “De Troubadours”.

Mededelingen

Contactformulier

VOOR EEN KLACHT, EEN VERBETERSUGGESTIE OF EEN COMPLIMENT

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Door verder te gaan, gaat u akkoord. lees meer