Activiteiten

Feldenkrais lessen voor ouderen

Feldenkrais lessen voor ouderen

Over de Activiteit:

Makkelijker bewegen voor ouderen

Met het ouder worden bewegen we minder soepel en automatisch.  De vanzelfsprekendheid van makkelijk en vlot bewegen èn het vertrouwen in het goed functioneren van uw lichaam neemt af.  We merken dit aan veel dagelijkse bewegingen zoals lopen, ons evenwicht houden, draaien, schoenen aantrekken etc.  In de lessen “Makkelijker bewegen voor ouderen” leert u hoe u dagelijkse bewegingen weer met meer gemak kan maken.

In de open les kunt u kennismaken met deze nieuwe vorm van bewegingslessen. U krijgt informatie over de achtergrond van deze methode en er wordt een korte les gegeven waarin u kunt ervaren hoe deze methode werkt.

Feldenkrais is een praktische en efficiënte methode om te leren met meer souplesse, vertrouwen en aandacht te bewegen. Veel bewegingen – groot en klein – zijn zo vanzelfsprekend, dat we ze achteloos maken. Dag in dag uit, zonder erbij na te denken. We merken niet of die bewegingen ons lichaam belasten of niet. Onze aandacht ligt bij wát we moeten doen, niet bij hóe we bewegen.


Reacties deelnemer

“Na de les loop ik lichter en makkelijker terug naar huis. Ik loop  en voel mij beter. Thuis loop ik vaker zonder rollator”. Mevr. L.

Feldenkrais kijkt juist naar het hóe. De methode maakt gebruik van de principes van de neuro-wetenschap, dat het lichaam en de hersenen, hoe oud we ook zijn, nog steeds in staat is nieuwe bewegingspatronen te ontdekken en integreren. De nieuwe bewegingspatronen stellen ons in staat onze bewegingen beter te coördineren, ondanks uw (hoge) leeftijd . Door de bewegingen met aandacht te maken gebruiken we actief onze hersenen en is het mogelijk om nieuwe neurologische “paden” in te prenten, die meer gemak geven in het dagelijkse leven.

De lessen zijn gericht op:

 • Gemakkelijker gaan zitten en staan
 • Evenwicht
 • Meer stabiliteit bij staan en lopen
 • Draaien en achter je kijken
 • Sokken, schoenen aandoen en veters strikken
 • Iets oprapen
 • Draaien in bed
 • Persoonlijke vragen en wensen
 • Bekkenbodemoefeningen

Deelnemer:

Afgelopen jaar heb ik deze lessen gevolgd bij Henriette Middelkoop. Op een zeer rustige wijze legt ze uit wat je moet doen en het mag geen zeer doen. Ik vind het een hele fijne manier om met je lichaam bezig te zijn zonder competitie en leren van anderen. Je wordt soepeler en thuis kun je eenvoudig de oefeningen doen.    Marga.

De Feldenkrais lessen : Altijd weer een feest! Héérlijk om op deze rustige, zorgvuldige manier bewegingen te onderzoeken en te ervaren, en zo weer helemaal ‘aanwezig’ te zijn .  Andrea

De lessen worden  zittend en soms staand gegeven. In de oefeningen beweegt u langzaam en met veel aandacht en precisie. Het tempo van de les is rustig en langzaam waardoor u veel tijd hebt om te voelen hóe u beweegt en de kwaliteit en gemak van uw bewegingen toeneemt.Meer informatie kunt u vinden op www.feldenkrais.nl

Er zijn wekelijks lessen op donderdagochtend om  10.00 uur. Deze lessen zijn zeer geschikt voor degene die moeilijk op grond kunnen gaan liggen en opstaan. Net als andere bewegingslessen en sporten werkt  Feldenkrais het beste als u het regelmatig doet. U bent van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken in een les.

Praktische informatie:

 • Tijd : donderdagochtend van 10.30 – 12.00 uur.(wekelijks)
 • Kosten: 
  10-ritten kaart € 130,00 is 4 maanden geldig.
  Losse les is € 15,00.
 • Plaats: Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie of om uzelf aan te melden kunt u contact opnemen met Henriëtte Middelkoop, 06 232 678 37 of per e-mail: info@eigenstem.nl.

www.eigenstem.nl/feldenkrais

Contactformulier

VOOR EEN KLACHT, EEN VERBETERSUGGESTIE OF EEN COMPLIMENT

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Door verder te gaan, gaat u akkoord. lees meer