Kalender

Feldenkrais lessen voor Senioren

Feldenkrais lessen voor Senioren


Deze activiteit vindt plaats van 17 februari 2022 tot en met 29 december 2022. De eerstvolgende keer is op 6 oktober 11:00

  • Categorie: ,
  • Toekomstige data:

Makkelijk en bewust bewegen voor senioren

Met het ouder worden bewegen we minder soepel en automatisch.  De vanzelfsprekendheid van makkelijk en soepel bewegen èn het vertrouwen in het goed functioneren van uw lichaam neemt af. We merken dit aan veel dagelijkse bewegingen zoals lopen, ons evenwicht houden, draaien, schoenen aantrekken etc. In de lessen “Makkelijker bewegen voor senioren” leert u hoe u dagelijkse bewegingen weer met meer gemak kan maken.

Feldenkrais is een praktische en efficiënte methode om te leren met meer souplesse, vertrouwen en aandacht te bewegen. Veel bewegingen – groot en klein – zijn zo vanzelfsprekend, dat we ze achteloos maken. Dag in dag uit, zonder erbij na te denken. We merken niet of die bewegingen ons lichaam belasten of niet. Onze aandacht ligt bij wát we moeten doen, niet bij hóe we bewegen.

Feldenkrais kijkt juist naar het hóe. De methode maakt gebruik van de principes van de neuro-wetenschap, dat het lichaam en de hersenen, hoe oud we ook zijn, nog steeds in staat is nieuwe bewegingspatronen te ontdekken en integreren. De nieuwe bewegingspatronen stellen ons in staat onze bewegingen beter te coördineren, ondanks uw (hoge) leeftijd . Door de bewegingen met aandacht te maken gebruiken we actief onze hersenen en is het mogelijk om nieuwe neurologische “paden” in te prenten, die meer gemak geven in het dagelijkse leven.

Reacties deelnemer

“Na de les loop ik lichter en makkelijker terug naar huis. Ik loop  en voel mij beter. Thuis loop ik vaker zonder rollator”. Mevr. L  

De lessen worden  zittend en soms staand gegeven. In de oefeningen beweegt u langzaam en met veel aandacht en precisie. Het tempo van de les is rustig en langzaam waardoor u tijd hebt om te voelen hóe u beweegt en de kwaliteit en gemak van uw bewegingen toeneemt.

De lessen zijn gericht op:

Gemakkelijker gaan zitten en staan
Evenwicht
Meer stabiliteit bij staan en lopen
Draaien en achter je kijken
Sokken, schoenen aandoen en veters strikken
Iets oprapen
Draaien in bed
Persoonlijke vragen en wensen
Bekkenbodemoefeningen
 

Afgelopen jaar heb ik deze lessen gevolgd bij Henriette Middelkoop. Op een zeer rustige wijze legt ze uit wat je moet doen en het mag geen zeer doen. Ik vind het een hele fijne manier om met je lichaam bezig te zijn zonder competitie en leren van anderen. Je wordt soepeler en thuis kun je eenvoudig de oefeningen doen.   ​​​​ ​Marga.

Er zijn wekelijks lessen op donderdagochtend om  11.00 uur. Deze lessen zijn zeer geschikt voor degene die moeilijk op de grond kunnen gaan liggen en opstaan. Net als bij andere bewegingslessen en sporten werkt  Feldenkrais het beste als u het regelmatig doet. U bent van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken in een les.

De Feldenkrais lessen : Altijd weer een feest! Héérlijk om op deze rustige, zorgvuldige manier bewegingen te onderzoeken en te ervaren, en zo weer helemaal ‘aanwezig’ te zijn .  Andrea

Praktische informatie:

Tijd : donderdagochtend van 11.00-12.00 uur.(wekelijks)
Kosten: 10-ritten kaart € 130,00 is 4 maanden geldig.
Losse les is € 15,00.
Plaats: Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest
 

Meer informatie en aanmelden

Informatie en aanmelding:

Henriëtte Middelkoop, 06 232 678 37 of per e-mail: info@eigenstem.nl.

www.eigenstem.nl/feldenkrais  meer informatie over de methode www.Feldenkrais.nl

 

 

 

Contactformulier

VOOR EEN KLACHT, EEN VERBETERSUGGESTIE OF EEN COMPLIMENT

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Door verder te gaan, gaat u akkoord. lees meer