• Datum:

Meer vrijwilligers leren werven?

Op 22 september organiseer i-doe een workshop vrijwilligersmarketing in het Dorpscentrum Oegstgeest waarin marketingadviseur en -trainer Ralf Fleuren deelnemers inspireert om op vernieuwende en doeltreffende manier in vier stappen vrijwilligers te werven. Tijdens de workshop wordt de vierstappenmethode met praktijkvoorbeelden uitgelegd en gaan de deelnemers meteen aan de slag.

Wat
Hoe kan ik meer vrijwilligers werven? Wat kan ik doen om nieuwe doelgroepen bereid te vinden zich in te zetten als vrijwilliger? Hoe breng ik ons vrijwilligerswerk voldoende onder de aandacht van potentiële vrijwilligers? Hoe kan ik geïnteresseerde vrijwilligers overtuigen om bij ons aan de slag te gaan?

Organisaties die met vrijwilligers werken hebben steeds meer moeite om voldoende vrijwilligers te werven. Veel mensen hebben geen zin meer om zich lange tijd in te zetten. Vrijwilligers werven anno nu vraagt een frisse blik op de inzet van vrijwilligers en de manier waarop je ze kunt bereiken en overtuigen. Er zijn nog steeds heel veel mensen die zich graag vrijwillig inzetten voor een ander. Die hun talenten willen gebruiken voor jullie organisatie.

Door wie
Speciaal voor mensen die inspiratie zoeken om vrijwilligers te werven wordt een workshop vrijwilligersmarketing georganiseerd. Ralf Fleuren van Bliqsem verzorgt de workshop waarin mensen worden getraind in het werven van vrijwilligers met slimme marketingmiddelen. Via een gestructureerde vierstappenmethode worden de deelnemers vertrouwd met een praktische en effectieve manier van werven van vrijwilligers. Vrijwilligersmarketing is een term die Ralf Fleuren heeft geïntroduceerd om vrijwilligersorganisaties te stimuleren op een vernieuwende manier, met slimme inzichten uit de marketing, vrijwilligers te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk.

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit een interactieve uitleg van de vierstappenmethode van vrijwilligersmarketing, voorzien van voorbeelden uit de vrijwilligerspraktijk en daarbuiten. Tijdens de workshop zullen de deelnemers ook opdrachten maken om het geleerde meteen te leren toepassen. Aan het einde van de workshop krijgen de deelnemers een checklist en digitaal werkboek mee waarmee ze zelf verder met het geleerde aan de slag kunnen gaan.

Wanneer

De workshop vindt plaats op dinsdag 22 september van 19:30 – 22:00 uur

Waar
Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest

Voor wie

Voor non-profit organisaties uit Oegstgeest. Er kunnen 15 mensen deelnemen en minimaal 10 om de workshop door te laten gaan. Organisaties die niet uit de regio komen kunnen op de wachtlijst geplaatst worden en bij onvoldoende belangstelling van Oegstgeesterse organisatie deelnemen.

Wat kost het
De deelnemers kunnen gratis deelnemen aan deze workshop. De workshop is echter niet kosteloos en wordt je derhalve verwacht aanwezig te zijn. Bij verhindering laat je het minimaal een week van te voren weten, zodat we iemand van de wachtlijst kunnen benaderen of is het aan de deelnemer zelf om een vervanger te regelen.

Aanmelden en meer informatie

Vragen en/of aanmelden kan via Lotte Burgmeijer: lotte@i-doe.nl of via 06-82252963.