Mededelingen

Joop Verdonk ereburger van Oegstgeest

Joop Verdonk ereburger van Oegstgeest

Uit de Oegstgeester Courant:

Joop Verdonk ereburger van Oegstgeest – ‘Die speld staat je goed!’

Een geroerde Joop Verdonk kreeg op dinsdagmiddag 20 december uit handen van burgemeester Emile Jaensch de erepenning van de gemeente Oegstgeest uitgereikt.

Verdonk was op maandagavond niet in de gelegenheid om naar de Oudejaarsreceptie te komen, en kon daar dus niet verrast worden met de penning. In de gezelligheid van zijn eigen woonkamer kreeg hij een dag later alsnog de penning, met inscriptie ‘Altijd paraat en dienstbaar’ overhandigd en de daarbij behorende ‘versiering’ opgespeld. Burgemeester Jaensch roemde Joop Verdonk om zijn enorme maatschappelijke bijdrage voor Oegstgeest. “Je bent altijd benaderbaar en initiatiefrijk.” 

Joop Verdonk heeft een grote Oegstgeester staat van dienst. Jaensch noemde onder andere zijn voorzitterschap van de Oranjevereniging (vijftien jaar), zijn inzet voor de Oegstgeester Golfclub en Fotoclub Oegstgeest, zijn betrokkenheid bij het Veteranen Comité, zijn betrokkenheid bij de Rotary, zijn raadslidmaatschap en zijn voorzitterschap van de Stichting Dorpscentrum Oegstgeest.

“Jij bindt mensen aan elkaar”, sprak Jaensch. “We kunnen altijd op je rekenen, weer of geen weer. Daarnaast ben je een uitstekend organisator.”

De ontvanger van de penning was onder de indruk van de vele mooie woorden. “In de loop der jaren heb ik steeds meer geleerd hoe de gemeente handelt, zeker als raadslid. Daar heb ik nog steeds veel profijt van.”

Joop Verdonks betrokkenheid bij de Oegstgeester maatschappij begon eind jaren negentig toen hij net in Oegstgeest woonde. “Ik kwam Guido van Woerkom tegen bij het boodschappen doen, en na met elkaar gepraat te hebben, was mijn interesse voor de plaatselijke politiek gewekt. Van 1998 tot 2002 zat ik in de gemeenteraad voor de VVD.”

De actieve Oegstgeestenaar zal ook in de komende jaren niet stil zitten in het dorp. Emile Jaensch was er duidelijk ‘groots’ mee dat hij de penning mocht uitreiken. “Die speld staat je goed Joop!”

Mededelingen

Contactformulier

VOOR EEN KLACHT, EEN VERBETERSUGGESTIE OF EEN COMPLIMENT

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Door verder te gaan, gaat u akkoord. lees meer