31 januari: Samen Oegstgeest mooier maken: OEGST!Live

Dat Oegstgeest een prachtig dorp is, hoeven we jou niet te vertellen. De Oegstgeestenaren zijn trots op hun dorp. Maar wat maakt Oegstgeest nou zo mooi? Tijdens “OEGST!Live” op donderdagavond 31 januari aanstaande, geven verschillende organisaties een kijkje achter hun schermen en op welke impact zij hebben op Oegstgeest.

De avond, voor en door Oegstgeest, vindt plaats in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9. De organisatie van deze avond is een samenwerking tussen Rabobank, Dorpsmarketing Oegstgeest en Cultuurfonds Oegstgeest. Ontvangst is vanaf 19.30 uur, om 20.00 uur begint het programma. De avond eindigt om 21.30 uur met een borrel.

Samen Oegstgeest mooier maken

Veel organisaties en vrijwilligers zetten zich in om Oegstgeest nog mooier te maken. Denk aan Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest die met het mooie project “Ken je Buren” dorpsbewoners motiveert om elkaar een handje te helpen en wat te denken van de jubilerende brandweer? Dorpsmarketing Oegstgeest doet deze avond een lancering en Cultuurfonds Oegstgeest staat stil bij onder andere een aantal muurgedichten.
Wijkverenigingen dragen in hun eigen omgeving een steentje bij aan een mooier dorp. Op cultureel gebied zijn Osger en Vereniging Oud Oegstgeest actief tijdens het monumentenweekend; ook hier krijgt u een kijkje in de keuken. Samen met honderden vrijwilligers, samen met grote én kleine partners uit het dorp, samen maken zij Oegstgeest mooier.

“Ook de lokale verenigingen en stichtingen maken Oegstgeest mooier. Dit jaar zijn maar liefst 16 genomineerd voor het Wensenfonds. We kijken er naar uit de winnaars bekend te maken en bij te dragen aan hun mooie werk voor het dorp”, aldus Erik Versnel (directievoorzitter van Rabobank Leiden-Katwijk). Marjolijn van der Jagt “Dorpsmarketing Oegstgeest is erg blij met dit evenement, omdat dit verbindingen realiseert en Oegstgeestenaren dichterbij elkaar brengt.”
“Voor Cultuurfonds Oegstgeest is OEGST!Live een hele mooie gelegenheid om veel vrienden te ontmoeten. En wie weet nieuwe vrienden te ontmoeten.” aldus Margriet Lugt.

De schoolband van het Rijnlands Lyceum en operettevereniging De Troubadours zorgen tijdens de avond voor entertainment.

Het belooft een mooie avond te worden. De drie organiserende partijen nodigen alle Oegstgeestenaren dan ook van harte uit aanwezig te zijn. Aanmelden kan, tot en met 27 januari, via www.DichterbijLeidenKatwijk.nl. Eventueel ook via info@dorpsmarketingoegstgeest.nl of secretaris@cultuurfondsoegstgeest.nl. Doe dit snel want vol = vol! De aanmeldingen stromen binnen. Op de website staat meer informatie over het programma.

28 Juni: Radius filmmiddag “About Schmidt”

Met Jack Nicholson, Hope Davis en Kathy Bates, geregisseerd door Alexander Payne.                     

Het leven van Warren Schmidt verandert ingrijpend na de dood van zijn vrouw Helen, met wie hij 42 jaar getrouwd was. Wanneer hij met pensioen gaat, komt er bovendien een einde aan zijn job als adviseur bij een verzekeringsmaatschappij. Alsof dat nog niet genoeg is, staat zijn enige dochter Jeannie op het punt te trouwen met Randall. Warren besluit te gaan reizen en tegelijk op zoek te gaan naar zichzelf. Hij gaat ook op visite bij zijn dochter om zo de kloof tussen hen beiden te dichten. Tegelijkertijd probeert hij haar huwelijk tegen te houden, want hij vindt zijn toekomstige schoonzoon veel te min voor zijn oogappel.      

Prachtige film! De onderkoelde humor maakt dat het drama niet te zwaar wordt en is eigenlijk heel onamerikaans onsentimenteel. Dat laatste is ook te danken aan het fenomenale acteertalent van Nicholson, die perfect gecast was. De film gaat over alle belangrijke thema’s in het leven en dat is geen geringe prestatie.                      

‘n Levensechte film waarin, naast eenzaamheid en de ervaring er niet meer bij te horen, ook de nietigheid van de mens sterk aan bod komt.                         

Locatie: Dorpscentrum
Tijd:  14.30 u ( zaal open 14.00 u)
Kosten: € 5- 

Vacature: Verhuur Coördinator

Het Dorpscentrum biedt zaalruimtes aan personen en organisaties. Voor hen die maatschappelijk relevante activiteiten voor de Oegstgeester samenleving organiseren. En daarmee invulling geven aan de veelkleurigheid van stromingen en opvattingen in ons dorp.

Het Dorpscentrum geniet steeds meer bekendheid. Veel vrijwilligers zetten zich dan ook in om er een echt Centrum voor Oegstgeest van te maken. Het team zaalverhuur bestaat momenteel uit 3 personen. Wilt u daar ook bij horen? U bent van harte welkom!

Verhuur Coördinator (m/v)

Wij zoeken voor de verhuur afdeling van het Dorpscentrum een enthousiaste man/vrouw.

U zorgt dan voor de contacten met mensen die ruimten in het Dorpscentrum willen huren. Met hen maakt u afspraken over het te verwachten aantal personen, de tijden, hun consumptiewensen en eventueel gebruik van apparatuur (beamer bijv.)  Een en ander houdt u bij in een Excel-programma. Ook zorgt u voor een duidelijke schriftelijke informatieve-overdracht naar de dienstdoende gastheer of gastvrouw.

Wij zoeken iemand die enige ervaring heeft  met het werken met een computer (Outlook mail en Excel) en die het Nederlands zowel mondeling als schriftelijk voldoende beheerst.

Deze uitdagende taak vraagt gemiddeld 6 à 8 uur per week, waarvan 1 vaste ochtend  per week.

Nadere info over of belangstelling voor deze functie?

Dan graag een mail naar info@dorpscentrumoegstgeest.nl

3 Juni: Biologische maaltijd

Eten moeten we allemaal. En samen eten is veel gezelliger en efficiënter dan alleen eten. Biologisch eten is nog gezonder ook en natuurlijk beter voor het milieu. Dus wat let je: kom naar de vegetarische maaltijd op maandag 3 juni om 18 uur in het Dorpscentrum.

Brenda van der Zaag zal weer voor ons koken. De vorige keer was een groot succes, wij adviseren direct te reageren want de maaltijden zijn snel volgeboekt. Wil je graag meehelpen met het tafeldekken, afruimen of de afwas? We horen het graag.

Datum:  Maandag 3 juni (maximum aantal deelnemers 35). Aanvang maaltijd: 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur. Plaats: Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9, Oegstgeest.

Graag horen we zo spoedig mogelijk of we op je komst mogen rekenen. Aanmelden, met telefoonnummer,(vóór 28 mei) bij duurzamemaaltijdoegstgeest@hotmail.com. In het Dorpscentrum ligt ook een intekenlijst.

De kosten voor deze maaltijd bedragen €11,00 per persoon. Drankjes kosten €2,50, muntjes hiervoor zijn te koop bij de kassa (neem s.v.p. contant geld mee; je kunt niet pinnen).                                            

Heb je nog vragen over deze avond neem gerust contact met ons op via duurzamemaaltijdoegstgeest@hotmail.com

Bij het niet tijdig afmelden (uiterlijk 30 mei ) moeten wij helaas € 7,50 in rekening brengen

31 Mei: Radius filmmiddag

Billy is een elf jaar oud jongetje. Hij woont halverwege de jaren tachtig samen met zijn stugge vader Jackie, zijn opstandige broer Tony en zijn oude demente oma in een klein arbeidershuisje in een mijnwerkersdorp in Noord-Engeland. Zijn moeder is net overleden. In een hard arbeidersmilieu ontdekt Billy dat hij niet in de wieg is gelegd voor het boksen waar alle jongens van zijn leeftijd aan doen. Hij kan het niet en bovendien vindt hij het helemaal niet leuk.

Wanneer Billy weer eens moet nablijven om zijn boksoefeningen te doen, ziet hij de balletklas van Mrs. Wilkinson trainen. Iets in de bewegingen van de meisjes spreekt hem aan en Billy besluit om mee te doen. Wanneer Billy’s vader en broer ontdekken dat hun spaarzame centen aan balletles worden besteed en niet aan de bokslessen breekt de hel los. “Lads do football, boxing or wrestling, no freaking ballet!” schreeuwt hij Billy vol onbegrip toe.

De film speelt zich dus af in een mijnwerkersdorp. Het grauwe dorpje is uitstekend geschikt voor deze film. Het geeft aan hoe armoedig het bestaansleven van Billy en zijn familie is en geeft daardoor ook aan waarom men hard moet zijn. Dus waarom er veel meer belang wordt gesteld aan dat je kunt boksen dan aan dat je kunt balletdansen.

Plaats: dorpscentrum

Tijd: 14.30 u  ( zaal open 14.00 u)

Kosten: € 5-

Voor de titel kunt u bellen: Radius: 7074200 of Dorpscentrum: 8876656

Vacature: Bedrijfsleider (m/v, 32 uur per week)

Het Dorpscentrum Oegstgeest is een ontmoetingsplaats rondom de thema’s Zingeving en Welzijn voor alle inwoners van het dorp. Het Dorpscentrum verhuurt ruimten ten behoeve van activiteiten voor de Oegstgeester samenleving. Het Dorpscentrum bestaat in zijn huidige vorm bijna vijf jaar en heeft zijn bestaansrecht bewezen. Het gebouw wordt momenteel in een aantal fasen grondig gerenoveerd.

Door de inzet van een grote groep maatschappelijk gedreven vrijwilligers blijft het Dorpscentrum in stand.

Het bestuur van het Dorpscentrum acht de tijd rijp voor een volgende stap in de verdere professionalisering van de organisatie, waaronder de ontwikkeling van de vrijwilligersorganisatie met een duidelijke structuur en een heldere rolverdeling. Met een bestuur op afstand. Daarin past de nieuwe functie van een bedrijfsleider. Het bestuur van het Dorpscentrum is op zoek naar een:

Bedrijfsleider m/v voor 32 uur per week

Functieomschrijving

 • Geeft leiding aan de vrijwilligers
 • Is verantwoordelijk voor de werving, selectie en het behoud van vrijwilligers
 • Adviseert het bestuur over (verbetering) van de organisatorische processen
 • Stuurt de verschillende onderdelen van de organisatie aan (gastvrouwen en gastheren, administratie, beheer & onderhoud en PR & communicatie)
 • Is verantwoordelijk voor de verhuur (verhuurbeleid, contractmanagement, inkoop en acquisitie)
 • Is aanspreekpunt voor de huurders en bezoekers
 • Is namens het bestuur opdrachtgever van directe onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw
 • Is bereid om vier of vijf dagen per week in het Dorpscentrum aanwezig te zijn, en zo nodig ook in de avonduren en in de weekenden

Vaardigheden

 • Is een stabiele persoonlijkheid en bekwaam in het leidinggeven aan vrijwilligers
 • Zorgt voor een collegiale werksfeer en het enthousiasmeren van vrijwilligers
 • Is initiatiefrijk, ziet kansen voor nieuwe activiteiten en gebruikers om de missie van het Dorpscentrum te kunnen invullen
 • Levert een stimulerende en effectieve bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het vrijwilligersbeleid voor het goed laten functioneren van de vrijwilligersorganisatie
 • Beschikt over zowel organisatorische kwaliteiten als sociale vaardigheden, gericht op een vrijwilligersorganisatie en handelt hierin zorgvuldig, probleemoplossend en slagvaardig
 • Communiceert open, duidelijk en oprecht
 • Signaleert knelpunten tijdig en gaat professioneel om met eventuele weerstanden
 • Beschikt over ruime contactuele eigenschappen voor het onderhouden van interne en externe contacten

Werk- en denkniveau en ervaring

 • Beschikt tenminste over HBO werk- en denkniveau
 • Heeft (ruime) ervaring in het leidinggeven
 • Is bij voorkeur bekend met de Oegstgeester samenleving en heeft affiniteit met de missie van het Dorpscentrum

Salaris

Op de arbeidsverhouding is de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening van toepassing (salaris leidinggevende 2 schaal 10) 

Geïnteresseerd?

Stuur vóór 18 juni a.s. uw sollicitatie met CV naar de secretaris van de stichting Dorpscentrum Oegstgeest, Dieneke van Os (mail: davanos@kpnmail.nl of brief: Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest) onder vermelding van Vacature.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Pieter Hellinga (voorzitter): 06–19181001 of Dieneke van Os (secretaris): 06-31365480 (tot 7 juni).

Gespreksronde De eerste gespreksronde met kandidaten vindt plaats op zaterdag 22 juni.

26 April: Radius filmmiddag

Maria Peters ( Sonny Boy, Kruimeltje ) deed 15 jaar over het maken van onze film van vandaag. We beleven dat een droom werkelijkheid kan worden ! Maar ….doorzetten is absoluut niet makkelijk voor de hoofdrolspeelster, veel moet ze opgeven en veel overwinnen. Ze wordt uiteindelijk de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico.

Ze wordt in 1902 als Wilhemina Wolthius in Rotterdam geboren, maar verhuist in 1908 met haar adoptieouders naar Californië. Na een muzikale opleiding in de VS vertrekt ze in 1927,- na veel vergeefse pogingen ergens een opleiding te kunnen krijgen-,  naar het conservatorium in Berlijn, waar ze als eerste Amerikaanse in 1929 afstudeert.

In 1930 debuteert ze als eerste vrouwelijke dirigent voor het Berlijns Filharmonisch Orkest; in 1938 is ze de eerste vrouw die voor het New York Filharmonisch Orkest staat.

Haar bewogen leven staat ook verder, met succes, in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de ( nog steeds! ) door mannen gedomineerde dirigentenwereld. Dit jaar benoemde ons Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis!                                     

Locatie: Dorpscentrum
Tijd:  14.30 u ( zaal open 14.00 u )
Kosten: € 5-

15 April: Lekker Anders, samen eten en koken

Maandag 15 april is alweer de achtste bijeenkomst van de Lekker Anders Kookclub. Onder leiding van Nona Badalian laten wij je kennis maken met de Armeense keuken en genieten van een Armeense avond.

Kook je graag, dan ben je na overleg, van harte welkom om te helpen met de voorbereidingen.

Lekker Anders is een initiatief van het Dorpscentrum. Het recept van de kookclub is eenvoudig; samen koken en eten om zo elkaars ingrediënten, gewoontes en gebruiken te leren kennen. Aan tafel ontwikkelen zich vaak leuke en informatieve gesprekken!

De kosten voor deze maaltijd incl. 1 drankje bij binnenkomst bedragen  € 13,00 per persoon. Wil je deelnemen aan deze bijzondere avond koop dan snel een kaartje aan de balie van het Dorpscentrum.  Er zijn voor deze avond, vanaf maandag 1 april, 36 kaarten beschikbaar. Wij adviseren je snel te reageren, de eerste zeven maaltijden waren binnen de kortste keren volgeboekt.  

Maandag 15 april 2019. Aanvang: 19.00 uur, welkom vanaf 18.30 uur. Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9, Oegstgeest.

Heb je nog vragen over deze avond neem gerust contact met ons op via lekkeranders@dorpscentrumoegstgeest.nl

17 April: Gesprek aan tafel

Gesprek aan tafel is een initiatief vanuit het Dorpscentrum. Doel is om met max. 10 man/vrouw  een thema op te pakken dat leeft onder de aanwezigen. Onder begeleiding van Gerrie Kooijman, die veel ervaring heeft in gesprekken op het gebied van zingeving- en levensvragen.  

Je wordt niet gedwongen tot deelname aan het gesprek, er gewoon zijn is al goed. Van hieruit kan je overigens ook weer nieuwe contacten opdoen. Het nieuwe verbouwde Dorpscentrum is vormgegeven als een open ruimte met een laagdrempelige inloop. Gastvrouwen en gastheren zijn aanwezig om mensen op te vangen.    

Inmiddels is er al een aantal bijeenkomsten geweest waarbij diverse thema’s aan de orde kwamen.

Woensdag 20 maart is voor de vierde keer “Gesprek aan tafel” geweest in het Dorpscentrum. De centrale vraag was : Fouten maken, is dat zo erg?

Dagelijks maken we fouten. Wat is er zo erg aan om een fout te maken én toe te geven? Wat is fout? Dat het anders gaat dan verwacht? Angst voor fouten en falen zit diep geworteld in ons menselijk brein. Wie iets fout doet wordt er op aangesproken en wie iets goed doet wordt beloond!

Fouten maken roept tal van negatieve gevoelens op gebaseerd op onze emotie angst zoals onzekerheid, ontevredenheid en mislukking.  Vreemd eigenlijk, je leert toch het meest van je fouten. Erkennen dat je het anders had willen doen, brengt je verder. Het betekent dat je je verder ontwikkelt.

Hierover is een geanimeerd gesprek met elkaar gevoerd waarbij soms verrassende ontdekkingen zijn gedaan.

De volgende “Gesprek aan tafel” is op 17 april van 10 –  ca. 12 uur.

Komt u ook eens langs? Schuif gewoon aan en kijk of het wat voor u is.

Gerrie Kooiman en Ali Hellinga.

6 April: Scherp de tuin in met het Repair Café

Snoeien doet groeien. Voor plezierig werk in de tuin is wel scherp gereedschap nodig. Repair Café Oegstgeest helpt met het slijpen van snoei- en heggenscharen, spades, schoffels, alles met een snijkant. Hiernaast staan de handige vrijwilligers iedereen bij met het repareren van allerlei kapotte voorwerpen uit het huishouden.

Op zaterdag 6 april, van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum, Lijtweg 9.

Kapotte spullen hoeven niet meteen op de afvalberg te belanden. Vaak is een eenvoudige reparatie genoeg om weer goed te werken. Wie advies en hulp wenst, krijgt dat bij het Repair Café van deskundige vrouwen en mannen die er lol in hebben om dorpsgenoten te helpen en wegwijs te maken. Het gaat om allerlei dingen in en om huis: meubels, kleding en textiel, fietsen, huishoudelijke apparaten, speelgoed, computers met aanverwante apparatuur en zo meer.

Dit voorjaar de tuin in met scherp tuingereedschap. Repair Café Oegstgeest helpt hierbij. Foto: PR/RCO

Met elkaar repareren is goed voor het klimaat en de portemonnee; je steekt er ook nog eens wat van op. Een goede gelegenheid voor een gezellige ontmoeting, met koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage aan het Café wordt zeer op prijs gesteld. Meer op www.repaircafeoegstgeest.nl

6 April: Lenteworkshops Ouder & Kind-yoga

Op zaterdag 6 april geeft Yoga met Jeannette twee lente yogaworkshops voor ouders (verzorgers en/of grootouders) en kinderen in het Dorpscentrum Oegstgeest. De kleinsten worden meegenomen aan de hand van het verhaal van Max Velthuijs. Kikker voelt in de lucht dat de lente is gearriveerd. Tijd voor een feestje met zijn vrienden Eend, Rat, Haas en Varkentje. Daar kikker je van op! Ook bij de oudere kinderen wordt de lente gevierd als feest van geuren en kleuren met bloemen en bollen.

Kinderen doen samen met hun begeleiders yogahoudingen, massage, adem- en zintuigenspelletjes, een ontspanningsoefening en een creatieve afsluiting. 

Zaterdag 6 april 2019.

De workshops zijn verdeeld in twee leeftijdscategorieën: de jongste kinderen van 2,5 t/m 5 jaar van 9:30 tot 10:30 uur en van 11:00 tot 12:00 uur is de workshop voor kinderen van 6 t/m 10 jaar.

Kosten per koppel €15,00. Ervaring met yoga is niet nodig.

Kunnen jullie wel een opkikker gebruiken? Kom dan samen met je (klein)kind, de komst van de lente vieren en meld je aan via info@yogametjeannette.nl.

Page 1 of 4

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén