Wie verdient de titel Man/Vrouw van 2018? De redactie van het Leidsch Dagblad selecteerde uit alle inzendingen op onze oproep elf mannen en vrouwen, onder wie twee duo’s.

Wij zijn er trots op dat Ali en Pieter Hellinga genomineerd zijn voor deze eer.

Pieter Hellinga (70) werkte zijn leven lang in ’het water’. Hij gaf leiding en had bestuursfuncties, zoals tussen 2008 en 2014 bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Nu is hij onder meer voorzitter van de Stichting Dorpscentrum Oegstgeest en molenaar op de Grote Molen in Zoeterwoude.

Ali Hellinga-Wolleswinkel (66) werkte als stedenbouwkundige bij gemeentes en intergemeentelijke organisaties. In 2015 nam ze ontslag zodat ze, naast enkele andere vrijwilligersfuncties, haar tijd fulltime aan het dorpscentrum kon besteden. Ze is onder meer voorzitter van het bouwteam.

Zij hebben ervoor gezorgd dat het een commercieel en haalbaar project is geworden door zalen te verhuren. Een inzamelingsactie maakte dit jaar de verbouwing van de hele benedenverdieping mogelijk. Dit echtpaar regelde alles, uiteraard met hulp. Zij hebben ongeveer drie jaar in het dorpscentrum gewoond, alle vrijwilligers aangestuurd, de veiling geregeld voor de crowdfunding, bouw begeleid, enzovoort.”

Stemt u ook voor dit duo? Stemmen kan hier (klik hier)!

Bron tekst en foto: Leidsch Dagblad : https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20181224_87282287/kies-leidsch-dagblad-man-of-vrouw-van-het-jaar