Veiling Dorpscentrum Oegstgeest brengt tienduizend euro op

Vrijdagavond was het druk in het Dorpscentrum Oegstgeest. Vanwege de veiling ten bate van de verbouwing. De gezamenlijke opbrengst van de verkochte kavels en van andere activiteiten bedraagt meer dan tienduizend euro. Dat bedrag komt geheel ten goede aan de verbouwing.

Veilingmeester Pieter-Gerrit Binkhorst van Onder de Boompjes werkte belangeloos mee. Hij hamerde in rap tempo door de lijst van 250 kavels. Hij werd afgelost door burgemeester Emile Jaensch, door Marijke in ’t Veld en door Frans van Rijn. Daarnaast was er een giftenpot. En een loterij om de uitslag te voorspellen.  Al met al werd tienduizend euro opgehaald.

Organisator Ali Hellinga toonde zich erg tevreden.  ’Zo komt het einddoel van drie ton weer een stap dichterbij. Veel vrijwilligers hebben er hard voor gewerkt. De thermometer aan de gevel van het Centrum staat nu op 220.000 euro. Die kan weer met 10.000 euro omhoog’.

Het Dorpscentrum Oegstgeest  is een voorbeeld van een geslaagd burgerinitiatief. Allerlei verenigingen en activiteiten hebben er hun vaste stek. Maar het gebouw is vijftig jaar oud en gedateerd. Om de toekomst aan te kunnen moet er verbouwd worden. Deze zomer wordt de hal en de Grote Zaal grondig aangepakt. Dat kost ongeveer drie ton(!). Dat bedrag kan het Dorpscentrum nooit alleen ophoesten. Steun van derden (Fondsen en gemeente) is toegezegd. En ook het dorp draagt bij. In dat verband werd de veiling-avond georganiseerd.