Yogalessen

Yoga gaat over balans vinden tussen spanning en ontspanning. Letterlijk, in het lichaam maar ook mentaal. Dit kan je heel goed oefenen. Het is eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld dat je daar aandacht aan besteedt.

Door de yogahoudingen oefenen we het lichaam en de aandacht. Hierdoor worden het lichaam en de geest kalm, helder en gezond. Door yoga word je bewuster van je lichaam en van hoe de geest werkt. Dit bewustzijn helpt je in het dagelijkse leven. Uiteindelijk vergroot yoga je zelfbewustzijn en wijsheid.

Fysiek merk je al snel van yoga het volgende: Je wordt leniger, sterker, beweeglijker, gezonder, de werking van de organen en het zenuwgestel verbeteren, de spijsvertering en lichaamshouding verbeteren. Een dag met yoga voelt lichter, vrolijker, ruimer, helderder, vitaler, completer.

Docent: Judith Rohmer.

Lessen

De lessen vinden plaats in het souterrain van het Dorpscentrum van Oegstgeest op:

Dag Les Tijdstip
Maandag Meditatieve hatha yoga 20:30 uur
Vrijdag Hatha yoga 09:00 en 19:30 uur

 

Voor meer informatie, kan je kijken op www.yoga-en-meditatie.nl.

Zwangerschapsyoga-cursus

Ben je in verwachting, dan kan je ook in het Dorpscentrum yogalessen volgen. Zwangerschapsyoga is een goede manier om je voor te bereiden op de bevalling. Je leert het verschil voelen tussen ontspannen en gespannen zijn en hoe je met behulp van de adem, ontspannen kunt blijven. In iedere les doen we oefeningen met het lichaam en de adem en we praten over de zwangerschap zodat je ook alle informatie, die nodig is, krijgt. Tijdens de cursus bouw je vertrouwen op in jezelf en je lichaam. Om de week is een thema-les, waarin we dieper ingaan op de onderwerpen: adem, ontspannen, het bekken, het geboorteproces en pijn, massage, weeën, persen en bevallingshoudingen.

De cursus bestaat uit 14 lessen, één les in de week, nu nog alleen op maandag van 19:00-20:15 uur. Als de groep groot genoeg is, start er ook nog een les op woensdag van 19:05- 20:15 uur.

Voor meer informatie, kan je kijken op www.yoga-en-meditatie.nl.