Activiteiten

Yogalessen

Yogalessen

Over de Activiteit:


Heb je behoefte aan bewegen op een manier die bij jou past? Wil je soepel blijven bewegen, je fitter voelen, en kun je wel wat ontspanning gebruiken? Tijdens een yogales met Jeannette ontwikkel je soepelheid, balans en kracht en ervaar je rust en ontspanning in lichaam en geest.

Een yogales bestaat uit yogahoudingen, ademoefeningen, concentratieoefeningen en korte meditaties en wordt altijd afgesloten met een algehele ontspanningsoefening. Bij yoga is een belangrijk uitgangspunt dat je jouw eigen mogelijkheden verkent en je grenzen respecteert.

In de lesopbouw wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden door alternatieven aan te bieden en het lestempo aan te passen aan de groep. In de lessen wordt gewerkt met thema’s, bijvoorbeeld de seizoenen, de yogasutra’s, de chakra’s, of staat een deugd centraal. Door het werken met een lesthema krijgt de yogales een extra dimensie, en dit werkt door in de houdingen die we doen. Zo ontdek je ieder les iets nieuws bij jezelf.

Docent: Jeannette Grootendorst-Nijhuis

Praktische informatie:
Wekelijkse lessen van 75 minuten met uitzondering van de schoolvakanties.

Dag Tijd Les
dinsdag 19:15 – 20:30 uur Hatha yoga
woensdag 09:00- 10:15 Hatha yoga
  10:30 – 11:45 uur Hatha yoga 50+
vrijdag 09:00- 10:15 uur Hatha yoga

Kosten: Persoonsgebonden leskaart naar keuze.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.yogametjeannette.nl

Zwangerschapsyoga/ Prenatal yoga

Heb je behoefte aan tijd voor jezelf, samen met je kindje, en ontspanning tijdens je zwangerschap? Wil je fit blijven en bewust genieten van je zwangerschap? Misschien is Yoga met Jeannette dan wel iets voor jou!

Tijdens de zwangerschap kan yoga een prachtige manier zijn om “bewust zijn” te oefenen en daarmee veranderingen en signalen van je lichaam en je baby waar te nemen en daar naar te (leren) handelen. Dit wordt tijdens de yogales geoefend door speciale yogaoefeningen te doen en daarin bewust te worden van de effecten van de oefeningen op het lichaam en de ademhaling. Iedere les heeft een thema waarmee je kennis op doet gedurende het verloop van de zwangerschap om je voor te bereiden op de bevalling.

Daarnaast zal ook een partner workshop worden georganiseerd waar de partner een aantal (massage)technieken leert om de vrouw te kunnen ondersteunen in de laatste fase van de zwangerschap en tijdens de bevalling. In overleg met de cursisten wordt hiervoor een geschikte datum vastgesteld.

De lessen zijn doorlopend, dus je kunt op elk moment in je zwangerschap instromen. De meeste zwangeren starten rond circa week 20, zodat je de tijd hebt om je de (adem)oefeningen je eigen te maken voor de bevalling.

Je kunt deze lessen volgen zonder dat je yoga kennis en ervaring hebt, de lessen zijn ook geschikt voor beginners.

Feel welcome to join this on-going prenatal yoga class. You can start when normal movement becomes uncomfortable or when you want to experience your pregnancy more consciously, or just want to relax (most women start around week 20).

English spoken class is possible .

Docent: Jeannette Grootendorst-Nijhuis

Gun jezelf met zwangerschapsyoga wekelijks een moment voor jezelf waarin je jouw kracht en flexibiliteit vergroot, tot rust komt en kunt ontspannen, zodat je verbinding mag ervaren in jouw lichaam en geest én met je kindje in jouw groeiende buik. 

Praktische informatie:

Wekelijkse lessen van 75 minuten met uitzondering van de schoolvakanties.

Dag Tijd Les
dinsdag 20:45 – 22:00 uur  Zwangerschapsyoga

Kosten: Persoonsgebonden leskaart naar keuze.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.yogametjeannette.nl

Moeder-Baby-Yoga/ Peuteryoga

Na de bevalling kun je, samen met je baby, een moeder en baby yogales volgen waarbij je werkt aan je eigen herstel en in samenspel met je baby een aantal oefeningen en massagetechnieken leert die jullie verbinding zal versterken.

Wanneer je kindje ouder is kun je de cursus peuteryoga doen waarin je manieren ontdekt om samen te ontspannen, zodat je vanuit ontspanning nieuwe dingen kan leren. Bij peuteryoga doe je oefeningen samen met je peuter en komen de verschillende aspecten van een yogales spelenderwijs aan bod. Vaak doen we aan de hand van een verhaal dieren na, luisteren we naar muziek en zingen liedjes. 

Cursus met zes lessen van 60 minuten. Kijk hier voor actuele data.

DagTijdLes
vrijdag10:30 – 11:30 uurMoeder-Baby-Yoga/ Peuteryoga

Kosten: Persoonsgebonden leskaart naar keuze.

Mededelingen

Contactformulier

VOOR EEN KLACHT, EEN VERBETERSUGGESTIE OF EEN COMPLIMENT

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Door verder te gaan, gaat u akkoord. lees meer