Tijdens de zwangerschap kan yoga een prachtige manier zijn om “bewust zijn” te oefenen en daarmee veranderingen en signalen van je lichaam en je baby waar te nemen en daar naar te (leren) handelen. 

Dit wordt tijdens de yogales geoefend door speciale yogaoefeningen te doen en daarin bewust te worden van de effecten van de oefeningen op het lichaam en de ademhaling. 

Iedere les heeft een thema waarmee je kennis op doet gedurende het verloop van de zwangerschap om je voor te bereiden op de bevalling. 

In de lessen besteden we aandacht aan de bekkenbodemspieren zodat je weet welke spieren je kunt ontspannen tijdens de bevalling. Dezelfde oefeningen kun je gebruiken om na de bevalling de bekkenbodemspieren weer te laten herstellen. Daar heb je de rest van je leven profijt van! Ook leer je houdingen waarin je de weeën op kunt vangen. 

Tijdens elke les doen we ademoefeningen die je kunt gebruiken om tijdens je bevalling de weeën op te vangen. Door deze wekelijks te oefenen maak je jezelf deze technieken eigen en hoef je er niet over na te denken tijdens de bevalling zodat je met vertrouwen de bevalling ingaat.

Wanneer kan ik het beste beginnen met zwangerschapsyoga?

Het antwoord op deze vraag geef ik in de video. De lessen zijn doorlopend, dus je kunt op elk moment in je zwangerschap instromen. De meeste zwangeren starten rond circa week 20, zodat je de tijd hebt om je de (adem)oefeningen je eigen te maken voor de bevalling. Je kunt deze lessen volgen ook zonder dat je yoga kennis en ervaring hebt, de lessen zijn ook geschikt voor beginners.

Op mijn YouTube kanaal (ben je al abonnee?) vind je ook een video met de Egyptische Zonnegroet voor zwangeren, een fijne serie om om thuis elke dag te doen en zo flexibel en sterk te blijven!

Docent: Jeannette Grootendorst-Nijhuis

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.yogametjeannette.nl